Miksei edes näissä isompien kaupunkien urheiluliikkeissä ole myytävänä juoksushortseja tahi trikoita talviaikaan? Kyllähän on kuitenkin olemassa ihmisiä, jotka juoksevat esim. hallissa tai lähtevät ulkomaille treenaamaan. "Niitä tulee sitten kun lumet sulaa". Ei se silloin paljon lohduta, saatana. Kun tarttee nyt, niin tarttee! Voisivat edes muutaman hassun pitää varastossa, kun kerran mainostavat kattavaa valikoimaansa.

Toinenkin asia nyppii: Ihmisiin työpaikallani on iskenyt joku virus. Kaikki ovat vatsataudissa ja joudun itse vetämään kaikki tunnit ja huolehtimaan asiakkaista. Ei onneksi tarvi monta päivää olla enää. Tykkään kyllä tehdä jompaa kumpaa, mutten yhtäaikaa. Voisin valittaa opettajasta, joka käy vetämässä tunteja. Ilmoitti tiistaina, että on ensi viikon hiihtolomalla. Kiva järjestellä tuuraajat. Opettajat kyllä yleensä tietävät jo syksyllä hiihtolomansa. Nihkeetä! Opetteja ja niin helvetin vastuuton.

Huomasin taas eilen, että saan elää hyvää elämää. Vaikka työpäiväni olisikin raskaita välillä, on aina kiva palata Neidin luo kotiin ja olla se pari tuntia yhdessä. Ei ihminen oikeasti tarvitse julmettua määrää valuuttaa ollakseen onnellinen. Nyt tietty hieman enempi saisi olla, kun pitäisi noin 100€ matkustuskulut järjestää. Bänditreenit iskee päälle. Mikseihän muut bändiläiset voisi tulla tänne? =P Matkaa vaan 400km. Silti on ankee raahata syntikkaa, kitaraa ja rinkkaa tuolla junissa.

Sitten tällä kertaa tämmöinen tuli. Mulle nää meemit kulkee ystävien kautta mailissa. Ne kun ei tiedä, että blogia kirjoittelen. Se on hyvä.

Elämäni viisi (parasta tai mielenkiintoisinta) ruokakokemusta.

1. Erkin erikoispata

Kotikyläni miehillä on tapana viettää yhtä helmikuista nimipäivää aina porukalla. Siellä metsämökillä syödään ja juodaan. Ja tuo ruoka, jonka yleensä aina tekee Erkki, on tosi mausteinen hirvenlihapata. Se hautuu valurautapadassa jonkun 3 tuntia ja sitten sitä syödään oikeaoppisesti Vilenin ruisleivän päällä.

2. Papan kalakeitto

Pappa teki semmosta kalakeittoo, että oksat pois. Siellä keitossa oli kyllä monta muutakin juttua kuin kalanpaloja. Koko talo aina tuoksui kalakeitolta. Ja minä olin ainut, joka meidän talossa siitä tykkäsi. Erikoisuutena kalanpää keitossa!

3. Varastetut maksapihvit Upinniemessä

Olimme armeijasta taisteluharjoituksessa Upinniemessä vuonna 1999 ja märkää ja kylmää oli niin pirusti. Toivat sitten kuskeille maksapihvejä, mutta kuskit olivat vielä komennuksella. Poikien kanssa hiivittiin teltoiltamma ja teimme pikku attentaatin ruokavarastoille. Ei ole ikinä maksa maistunut niin hyvältä. En syö sitä edelleenkään. Silloin se oli ihan uskomattoman hyvää!

4. Pepsitölkki maratonilla

Vuosi -98 Ahvenanmaan maratonilla. 35km juostu ja helvetillinen ylämäki. Ihan puhki. Mäen päällä jostain pihasta juoksee noin 50v mies ja sanoo "Var så good!". Antoi mulle tölkin jääkylmää pepsiä. Ihan oikeasti luulin, että hourin. Olen miettinyt, vieläkö tuo mies eläisi. Tekisi mieli kiittää häntä. Pelasti juoksuni!

5. Villisikaa luonnossa

Armeijassa vuonna -99 selviytymisleirillä. Oli lupa kaataa yksi villisika. Söimme sen sitten. Kaikki mausteet ja sörsselit luonnosta. Olihan se kyllä nälkäkin, kun ei ollut vuorokauteen syönyt palan palaa.

SOI: Queens Of The Stone Age  - No One Knows = Monen mielestä rasittava riffi, minä tykkään!